Mol România a inaugurat ieri, la Giurgiu, un depozit de produse petroliere

Mol România a inaugurat ieri, la Giurgiu, un depozit de produse petroliere

Deschiderea oficiala a noului depozit a avut loc joi, 30 mai, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a reprezentanţilor Mol România, dar şi a jurnaliştilor, toţi invitaţii fiind invitaţi la un tur prin acest terminal, fiindu-le explicat la faţa locului ce cuprinde şi cum funcţionează activitatea, de la preluarea carburantului de pe Dunăre şi până la încărcarea sa în cisterne.

La acest eveniment, administraţia locală a fost reprezentată de primarul Nicolae Barbu, dar şi de către viceprimarul Alexandru Vladu, ambii felicitându-i pe investitorii de la Mol pentru proiectul realizat la Giurgiu şi care este estimat, la finalul etapei a doua, la valoarea de zece milioane de euro.

După vizita prin depozit, preşedintele Mol România, Kinga Daradics a susţinut o conferinţă de presă în care a oferit date despre acest proiect derulat la Giurgiu. Depozitul de produse petroliere aflat în incinta Zonei Libere se întinde pe o suprafaţa de circa 15.000 de metri pătraţi şi are acces direct la transportul fluvial, prin intermediul căruia ajunge carburantul stocat în acest terminal. Totul este securizat şi computetizat, astfel că numărul de angajaţi va fi în primă fază doar de zece, urmând să crească la finalul etapei a doua a proiectului, atunci când depozitul va avea o capacitate de circa 7.000 de metri cubi şi va presupune şi comercializarea, şi nu doar stocarea de motorină. Carburanţii vor fi păstraţi în rezervoare supraterane echipate cu cele mai moderne sisteme de protectie. Terminalul respectă toate normele de mediu în vigoare şi cuprinde echipamente de recuperare a vaporilor, totul fiind construit la cele mai înalte standarde.

Invitat să ia cuvântul, primarul Nicolae Barbu a vorbit despre faptul că prin intermediul acestei investiţii a fost reînviată o tradiţie veche de peste 150 de ani a acestei zone de la Dunăre, considerată punct strategic de distribuire a produselor petroliere, dar şi-a manifestat şi disponibilitatea în a susţine şi alte proiecte investiţionale în municipiul Giurgiu.

Ultima modificare: 31.05.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu a fost prezent la conferinţa „Cities of Tomorow”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.